Dessa kakor valde jag att göra glutenfria då jag tänkte ta med till vår planering imorgon. Mina kollegor är ju glutenintoleranta. Och det gick jättebra! Supergoda!
hittade receptet på Smulans bakblogg.
MOROTSCOOKIES
ca 25-30 st ugn; 175 grader (varmluft) eller 190 grader
5 dl skalade tärnade morötter, kokta och mixade till puré (låt den kallna helt)
110g rumsvarmt smör eller margarin
1,25 dl strösocker
1,25 dl brunt farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljextrakt (använde vaniljarom på flaska)
4,75 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
Sätt på ugnen.
vispa margarin, strösocker och brunt farinsocker poröst. vispa ner ägget och vaniljextraktet.
rör i morotspuré och blanda. rör i vetemjöl, bakpulver och salt, rör väl tills allt är sammanblandat.
lägg bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten med hjälp av en matsked.
grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de är gyllene.
dessa är godast att äta färska, de blir klibbiga om de läggs på varandra.
En liten surprise när man biter i kakan är att den är mjuk. den ser hård ut. men åh så god!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar