En arbetskompis till mig hade hittat ett recept på havrekakor på en blogg och ville att jag skulle göra dessa. Så självklart ställde denna baktokiga människa upp o testade. De skulle dessutom vara glutenfria men jag tackar inte nej till en utmaning. ;)
Here we go;
HAVREKAKOR MED KOLAKRÄM
ugn; 200 grader ca 25 st i muffinsformar
150g smält smör eller margarin
1½ dl havregryn (glutenfritt)
1 ägg
1½ dl socker
2½ dl vetemjöl (glutenfritt)
2 tsk bakpulver
kolakräm;
75g margarin
½ msk kakao
3 msk grädde
1½ dl socker
½ msk mjöl (glutenfritt)
Blanda de torra ingredienserna. Arbeta in smöret och ägget med händerna.
Stjälp upp degen på bakbordet med en gnutta mjöl under.
Dela degen i två delar och rulla till avlånga rullar. Skär varje rulle i så många bitar som behövs för att få ut i alla muffinsformar.
rulla bitarna till bollar och lägg ner i formen, platta till bollen så den täcker botten och något upp mot kanterna.
grädda ca 10-15 minuter i mitten av ugnen.
gör under tiden kolasåsen som skasjudas ihop så den får en fin konsistens.
efter 10-15 minuter tas kakorna ut och man gör en fördjupning med tesked i varje kaka. häll i lite kolasås i varje hål och ställ sedan tillbaka kakorna i ugnen i ca 5 min eller tills de börjar puttra.
MUMS!
Glutenfritt vetemjöl finns inte! det är just det som är problemet, vilket annat mjöl ger samma kaka
SvaraRadera