onsdag 8 februari 2012

Havrekakor med kolakräm

En arbetskompis till mig hade hittat ett recept på havrekakor på en blogg och ville att jag skulle göra dessa. Så självklart ställde denna baktokiga människa upp o testade. De skulle dessutom vara glutenfria men jag tackar inte nej till en utmaning. ;)

Here we go;

HAVREKAKOR MED KOLAKRÄM

ugn; 200 grader              ca 25 st i muffinsformar

150g smält smör eller margarin
1½ dl havregryn (glutenfritt)
1 ägg
1½ dl socker
2½ dl vetemjöl (glutenfritt)
2 tsk bakpulver

kolakräm;
75g margarin
½ msk kakao
3 msk grädde
1½ dl socker
½ msk mjöl (glutenfritt)

Blanda de torra ingredienserna. Arbeta in smöret och ägget med händerna.
Stjälp upp degen på bakbordet med en gnutta mjöl under.
Dela degen i två delar och rulla till avlånga rullar. Skär varje rulle i så många bitar som behövs för att få ut i alla muffinsformar.
rulla bitarna till bollar och lägg ner i formen, platta till bollen så den täcker botten och något upp mot kanterna.
grädda ca 10-15 minuter i mitten av ugnen.

gör under tiden kolasåsen som skasjudas ihop så den får en fin konsistens.

efter 10-15 minuter tas kakorna ut och man gör en fördjupning med tesked i varje kaka. häll i lite kolasås i varje hål och ställ sedan tillbaka kakorna i ugnen i ca 5 min eller tills de börjar puttra.

MUMS!

1 kommentar:

  1. Glutenfritt vetemjöl finns inte! det är just det som är problemet, vilket annat mjöl ger samma kaka

    SvaraRadera