söndag 12 februari 2012

Havreflarn

Idag har det blivit lite glutenfria havreflarn gjorda till en jobbarkompis. Blev ju lite ingredienser kvar efter havrekakorna och då bad jag henne hitta nån annan kaka hon ville ha =) och hon ville ha havreflarn =) förstår henne ;)

HAVREFLARN
ugn; 175 grader (varmluft)          ca 30 st (jag gör större och då blir det hälften)

75g smör eller margarin
1 dl havregryn (sempers glutenfria)
1 dl vetemjöl (sempers glutenfria)
1 dl socker
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver

smält matfettet i en kastrull. tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper.

grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. tänk på att inte klicka för nära varandra då de breder ut sig o kan fastna i varandra.

Vill man kan man låta dem svalna lite och sedan lossa dem från pappret för att sedan böja dem över en käpp. Brukar dock inte jag göra =)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar