Idag har det blivit lite glutenfria havreflarn gjorda till en jobbarkompis. Blev ju lite ingredienser kvar efter havrekakorna och då bad jag henne hitta nån annan kaka hon ville ha =) och hon ville ha havreflarn =) förstår henne ;)
HAVREFLARN
ugn; 175 grader (varmluft) ca 30 st (jag gör större och då blir det hälften)
75g smör eller margarin
1 dl havregryn (sempers glutenfria)
1 dl vetemjöl (sempers glutenfria)
1 dl socker
2 msk grädde eller mjölk
2 msk ljus sirap
1/4 tsk bakpulver
smält matfettet i en kastrull. tillsätt de övriga ingredienserna och rör till en smidig smet. klicka ut smeten på smord plåt eller bakplåtspapper.
grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. tänk på att inte klicka för nära varandra då de breder ut sig o kan fastna i varandra.
Vill man kan man låta dem svalna lite och sedan lossa dem från pappret för att sedan böja dem över en käpp. Brukar dock inte jag göra =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar