onsdag 1 februari 2012

Glutenfria äppelmuffins

Jag ville baka lite till mina arbetskamrater och bland dem finns två glutenintoleranta så jag tog ett "vanligt" recept men använde glutenfritt mjöl. Hade Lailas hemma och har bakat med det tidiagre så det fick det bli. Hittade receptet i "Sju sorters kakor".

ÄPPELMUFFINS

ugn; 175 grader (varmluft)      blir 15-30 st beroende på storlek

125 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
4½ dl vetemjöl / glutenfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1½ dl grädde eller mjölk / laktosfri om man vill =)

1-2 äpplen skurna i skivor
½ tsk kanel  blandat med
1 msk socker

Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten omväxlande med vätskan.
Häll smeten i formarna. Stick ner äpplena i smeten och strö över kanelblandningen.

Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

1 kommentar: