torsdag 19 januari 2012

Saffransskorpor

Dessa skorporna gjorde jag som julklappar till mamma, pappa och svärmor i fjol. Blev mycket uppskattade och måste säga som så själv att dom är helt underbara!
Receptet kommer från Leila Lindholm. Jag missade råsockret men det gick lika bra ändå, ifall man vill dra ner på det söta lite. =)


100 gsmör
1 g saffran
2 st ägg
1.5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1.5 dl hel sötmandel
råsocker

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en bunke och rör ner äggen.
Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och vänd ner det i bunken.
Forma degen till 3 längder och lägg dem på en plåt. Strö över råsocker.
Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
Ta ut dem och sänk temperaturen till 125 grader.
Skär längderna i 1 centimeter tjocka skivor och lägg tillbaka dem på plåten.
Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.
Stäng av ugnen och låt skorporna stå och torka i eftervärmen tills ugnen kallnat (eller över natten).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar