Receptet som blev till idag när jag ville baka kanelbullar men inte hade tillräckligt med vetemjöl hemma. Blev faktiskt riktigt goda ;)
GRAHAMS-kanelbullar ca 65 st Ugn; 225 C
250g smör eller margarin
1 liter mjölk
100g jäst
salt
2 dl socker
5 dl vetemjöl
20 dl grahamsmjöl
ca 100g smält smör
ca 1 dl socker
kanel
vetemjöl till utbakning
2 ägg
pärlsocker
Smält smöret i en gryta och häll på mjölken. Värm till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Häll i saltet och sockret.
Arbeta i mjölet och låt sedan jäsa till dubbel storlek.
Smält smör och blanda i socker och kanel och använd detta i bullarna. Lägg de färdiga bullarna i formar. Pensla på ägg och strö lite pärlsocker på.
In i ugnen ca 10 min, kanske något längre.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar