onsdag 18 januari 2012

Kanelbullar med liten twist

Receptet som blev till idag när jag ville baka kanelbullar men inte hade tillräckligt med vetemjöl hemma. Blev faktiskt riktigt goda ;)

GRAHAMS-kanelbullar                      ca 65 st               Ugn; 225 C



250g smör eller margarin
1 liter mjölk

100g jäst

salt
2 dl socker
5 dl vetemjöl
20 dl grahamsmjöl

ca 100g smält smör
ca 1 dl socker
kanel

vetemjöl till utbakning
2 ägg
pärlsocker

Smält smöret i en gryta och häll på mjölken. Värm till fingervarmt.

Smula sönder jästen i en bunke och häll över degspadet. Häll i saltet och sockret.
Arbeta i mjölet och låt sedan jäsa till dubbel storlek.

Smält smör och blanda i socker och kanel och använd detta i bullarna. Lägg de färdiga bullarna i formar. Pensla på ägg och strö lite pärlsocker på.

In i ugnen ca 10 min, kanske något längre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar