Tycker det är lite mysigt att göra skorpor så när jag hittade ett recept på kardemummaskorpor på Bakfnatts sida så var jag tvungen att testa. Dom var supergoda!
ca 100 små ugn; 225 grader
125 g rumsvarmt smör
3/4 dl strösocker
1 ägg
5 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ msk stötta kardemummakärnor
½ dl mjölk
½ dl grädde (jag använde ingen mjölk utan 1 dl grädde)
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt ägget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med mjölk och grädde.
Rulla degen till bollar, stora som enkronor. Lägg ut dem på plåt, antingens smord eller med bakplåtspapper.
Grädda skorporna i 8-10 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.
Låt skorporna svalna på plåten några minuter och dela dem sedan med en vass kniv.
Ställ tillbaka plåten med skorpor i ugnen och låt stå i eftervärmen till skorporna är torra och knapriga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar