söndag 15 januari 2012

RÅGSCONES

Förra helgen körde jag en riktig bakdag! Hela söndagen bakade jag bröd efter bröd. Det slutade i 16 påsar bröd och frysen fylldes på ganska rejält.
Då testade jag ett bröd som jag aldrig bakat förut. Det var supergott! Tyvärr finns inga kort då brödet gick åt ganska fort men kan itne låta bli att dela med mig av receptet då jag tyckte det var så grymt gott. Populärt hos hela familjen!

ca 12 st      ugn;200C

3 dl grovt rågmjöl
4 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
2 msk bakpulver
1 tsk salt
100 g smör eller margarin
1 dl ljus sirap
4 dl filmjölk

pensling;
filmjölk

att strö över;
grovt rågmjöl

Blanda samman alla de torra ingredienserna. Tillsätt matfettet och hacka samman till en smulig massa.
Tillsätt sirapen och filmjölken och rör snabbt samman till en deg.
Klicka ut degen på ett bakpapper och forma med mjölade händer till ett rektangulärt bröd. Pricka degen med en gaffel och markera rutor med mjölad kniv.
Pensla degen med filmjölk och strö över grovt rågmjöl.

Grädda brödet i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar