måndag 23 januari 2012

Krya-på-dig-kakor

Har en kollega som är hemma och sjuk så jag o sonen bakade lite Brysselkex idag som vi ska skicka med en annan kollega hem till henne.
Receptet är taget ur boken "Småkakor"  med recept av Linnea Seidel. Jag tog strössel istället för socker, det går lika bra. =)

BRYSSELKEX                       ca 50st                         ugn; 175 grader

5 dl vetemjöl
1 dl socker
3 tsk vaniljsocker
200 g smör eller margarin

2 dl socker
2 droppar karamellfärg

Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg.
Forma till rullar som är drygt 4 cm i diameter.
Häll ut sockret på en skärbräda av plast och droppa i karamellfärgen. Rulla rullarna i det färgade sockret och låt dem sedan ligga kallt en stund.
Skär dem sedan i skivor och grädda i ca 10 minuter.


Syns lite dåligt på bilden men sonen valde gröna strösselkulor. "Grönt är fint mamma!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar