Satt och läste en av alla de bakbloggar jag följer och Bambi skrev att denna cupcaken var väldigt god då den blev väldigt "fluffig". Hon hade rätt ;)
Är ju då tvungen att dela med mig av receptet då det var väldigt smarrigt!
MARSHMALLOWSCUPCAKES 12 st 175 grader
2 dl vetemjöl
1½ dl strösocker
1½ tsk bakpulver
en nypa salt
45g smör, rumstempererat
1 1/4 dl mjölk
1 ägg
1/4 tsk vaniljessens
36 minimarshmallows
frosting;
4 dl florsocker
80g smör
1/4 dl mjölk
några droppar vaniljessens
valfri färg karamellfärg
blanda mjöl, bakpulver, socker, salt och smör i en bunke. rör ihop tills smeten får en grynig konsistens.
tillsätt mjölken och vispa tills den precis blandats i smeten. tillsätt ägg och vaniljessens. vispa tills smeten är slät.
skeda upp smeten i formar och tryck ner 3 minimarshmallows (jag använde vanliga som jag klippte till mindre bitar) i varje form. de får inte sticka upp då de kan bränna.
grädda mitt i ugnen 20-25.
vispa ihop florsocker och smör till en slät smet. tillsätt sedan vaniljessensen och mjölken lite åt gången. fortsätt vispa tills glasyren är lätt och fluffig (minst 5 min) tillsätt sedan några droppar karamellfärg.
bred på frostingen när cupcakesen har svalnat och ha gärna på något fint strössel ovanpå.
då dom ska med till M's jobb så fick d bli svartmelerad frosting o bilströssel. Sonen var väldigt lycklig när det blev ett par över och han kunde få smaka lite =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar