jag är inget stort fan av digestivekex egentligen men sonen älskar dom o när jag hittade ett recept var jag ju tvungen att testa. Han älskar kexen och jag älskar att baka! ;)
DIGESTIVEKEX ca 15 st ( enl. receptet 30st) 175 grader
70 gr havregryn (2 dl)
120 gr fullkornsvetemjöl (2 dl)
3 gr bikarbonat (0.5 tsk)
50 gr olivolja (0.5 dl)
8 gr ljus sirap (1 tsk)
66 gr mjölk (2/3 dl)
Mixa havregrynen till mjöl och tillsätt de torra ingredienserna. Tillsätt
olivoljan och ev sirap och rör hela tiden. Jag använde min matberedare. Nu ska
degen smula sig. Sen tillsätter du mjölken i omgångar till degen precis går
ihop och bildar en klump. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Kavla ut ca 5 mm tjocka
på bakbord, det behövs inget mjöl. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 175
grader i ca 12-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar