torsdag 23 augusti 2012

Egengjorda digestivekex

jag är inget stort fan av digestivekex egentligen men sonen älskar dom o när jag hittade ett recept var jag ju tvungen att testa. Han älskar kexen och jag älskar att baka! ;)

DIGESTIVEKEX              ca 15 st ( enl. receptet 30st)                   175 grader

 
70 gr havregryn (2 dl)
120 gr fullkornsvetemjöl (2 dl)
3 gr bikarbonat (0.5 tsk)
50 gr olivolja (0.5 dl)
8 gr ljus sirap (1 tsk)
66 gr mjölk (2/3 dl)

Mixa havregrynen till mjöl och tillsätt de torra ingredienserna. Tillsätt olivoljan och ev sirap och rör hela tiden. Jag använde min matberedare. Nu ska degen smula sig. Sen tillsätter du mjölken i omgångar till degen precis går ihop och bildar en klump. Låt vila i kyl ca 30 minuter. Kavla ut ca 5 mm tjocka på bakbord, det behövs inget mjöl. Lägg på bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ca 12-15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar