BANAN- OCH CHOKLADTÅRTA 175 grader
6 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 g mjukt smör
2 ½ dl socker
1 3/4 dl farinsocker
2 ägg
3 mogna bananer, mosade
1 3/4 dl filmjölk
3 ½ dl chocolate chips (alt. hackad choklad) jag använde hackad blockchoklad och sparade choclate chipsena till dekorationen ;)
Frosting
275 g mjukt smör
500 g philadelphiaost
3 msk vaniljsocker
500 g florsocker
Vispa ihop smör, socker och farinsocker tills det är fluffigt. Till sätt ett ägg åt gången.
Tillsätt mosade bananer och vispa ihop ordentligt.
Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt och ha sedan ner i smeten växelvis med filmjölken under vispning.
Rör sedan ner chokladen i smeten.
Häll smeten lika mycket smet i två smorda formar med löstagbar kant. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter (känn med sticka, stickan ska vara torr).
Låt svalna och dela sedan varje tårtbotten i hälften så att du får fyra tårtbottnar
Frosting: Vispa ihop smör och philadelphiaost tills det är helt ihopblandat. Blanda sedan i vaniljsocker och florsocker. Vispa i 3-5 minuter tills frostingen är fluffig.
Ha på frostingen mellan tårtbotnarna och sedan på och runt om.
Dekorera med valfritt. Jag använde chocolate chips för jag tyckte det passade bäst. =)
enjoy!
o ja! jag e superkass på att göra fina sidor på tårtor men har inga ok verktyg till detta... "/ får nog fixa detta ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar