lördag 23 februari 2013

äpplebröd e gott!

jag älskar att göra brödet lite extra sött eller syrligt med äpple i brödet. det gör det lilla extra!

detta brödet ska testas ännu en gång fast med lite honung i då för lite söt värme.

GRAHAMSBULLAR MED ÄPPLE

2 äpple
50g margarin
5 dl mjölk
2 tsk salt
2 tsk socker
3 dl grahamsmjöl
9 dl vetemjöl

skala och kärna ur äpplena och skär dem i småtärningar eller riv dem. smält matfettet och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt. smula jästen i en degbunke och lös upp den med lite av degspadet.
tillsätt resten av degspadet, salt, socker, äpple, grahamsmjölet och vetemjölet.
arbeta degen smidig. låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 30-40 min. baka ut degen till bullar som doppas i grahamsmjöl och lägges på bakpappersklädd plåt. låt jäsa till knappt dubbel storlek.
grädda mitt i ugnen i 225 grader 12-14 minuter. låt kallna under bakduk på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar