Rör vetemjöl, smör och ägg i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Sätt in formen i kylen ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Ta ut formen ur kylen och nagga lite i botten, (klä ev in kanterna i folie, det håller kanterna på plats). Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Ta ut formen och låt pajskalet svalna. Sänk ugnsvärmen till 175 grader (se till att det blir den värmen innan du sätter in pajen igen).
Blanda hallon, socker och potatismjöl. Häll hallonen i pajskalet. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt hälften av sockret och vispa smeten styv. Vänd ner resten av sockret. Bre marängen över hallonen och grädda mitt i ugnen tills marängen har fått fin färg och känns torr på ytan.
Pajen funkar bra med andra bär som t.ex. blåbär. Är gott med lite vaniljsås eller dylikt till.
Pajdeg:
3 dl | vetemjöl |
150 gram | smör |
1 st | ägg |
5 dl | hallon (färska eller frysta) |
0,5 dl | strösocker |
1 msk | potatismjöl |
Marängtäcke:
3 st | äggvitor |
1,5 dl | strösocker |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar