HONUNGSKAKOR ca 30 st 175 grader
125g smör
Rivet skal av 1 apelsin
1 del socker
3/4 del solrosolja
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
25g finhackade valnötter
1 1/2 dl apelsinsaft
2 1/2 dl honung
2 msk finhackade valnötter för garnering
Lägg smör, apelsinskal och socker i en skål och rör ihop väl. Tillsätt oljan efterhand och rör till en pösig blandning.
Arbeta in mjöl, bakpulver, nötter och saft till en lös deg.
Med hjälp av två matskedar formas små ovala kakor som läggs på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda kakorna 15-20 min tills de får ljusbrun färg.
Värm honung i en liten kastrull på svag värme, det får inte bli för varmt. Doppa de varma kakorna, eller pensla. Lägg kakorna på galler med bricka under. Toppa med hackade nötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar