lördag 12 januari 2013

Luruflarn

Får be extremt mycket om ursäkt för den superdåliga uppdateringen på bloggen. ska försöka få lite ändring på d nu...men kan inte lova att det blir recept varje gång...om det e ok?!

Idag eller rättare sagt igår blev jag sugen på luruflarn som jag tror det heter som en jobbarkompis brukar göra. Men hade inte ingredienserna hemma så när vi åkte till affären idag så köpte jag hem det som behövdes ... och goda blev dem..mmmm

LURUFLARN
2 dl majsmjöl (maizena)
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
½ dl linfrön
½ dl olja
ca 4 nypor flingsalt
2 dl kokhett vatten

150 grader ca 30 minuter

blanda de torra ingredienserna  och blanda sedan i resten. ta endast 2 nypor salt I degen och ta resten och strö på innan knäcket ska in i ugnen.
bred ut det tunt på en bakplåt.

när det är klart skär/bryt eller klipp isär i lagom stora rutor.
fungerar att ha som knäckebröd eller att bara ha för att gnaga på =)

enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar