fredag 12 oktober 2012

Fredagsfika

Vi har kommit fram till att vi vill kunna fika lite på fredagarna på jobbet. Vi har ingen direkt möjlighet till det resten av veckan men ska försöka få till iaf lite kaffe, för de som dricker det ;) , på fredagarna när barnantalet KAN vara lite lägre. Inget säkert =)

Detta tycker jag ju är helt underbart för då får ju jag ett tillfälle att baka! Eller rättare sagt, då har jag nånstans att göra av mina kakor. =)

Denna veckan var min kollega som är glutenintolerant på utbildning och jag kunde passa på att baka något med vanligt mjöl.

I helgen var jag i stugan och stängde den för vintern. Där har vi plommonträd och jag passade på att plocka med mig ett gäng hem. Dessa använde jag och gjorde en plommonkaka till jobbets fredagsfika. Det uppskattades av mina kollegor. Egentligen började jag inte förrän 11 men åkte dit 9 för att kunna plugga och för att kunna bjuda på min kaka =) Eric är ju ändå ledig med sin pappa.

ENKEL PLOMMONKAKA               ca 10port                        

1½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
10 st eller fler plommon (jag använde de jag hade hemma vilket innebär ca det dubbla)

Sätt ugnen på 200 grader.

vispa ägg och socker pösigt. rör ner vetemjölet uppblandat med bakpulver och vaniljsocker. häll det i en smord och bröad springform. (en form med löstagbar kant)

skålla plommonen och dra av skinnet på dem. halvera och kärna ur dem. lägg dem på smeten. skiva smör med osthyvel och lägg uppepå alltihop.

strö pärlsocker överst och in i uppvärmd ugn.

grädda ca 25 minuter.

Och nej! Detta receptet kommer inte från programmet Hela Sverige bakar utan hittade det på sidan kokaihop.se

Kakan serverade jag med lite vaniljsås vilket blev jättegott!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar