Jag fick ett recept av en väninna för ganska länge sen på bröd och kom för att testa detta receptet idag. men självklart var jag ju tvungen att ändra lite o testa en specialare.
50g jäst
5 dl ljummet vatten
½ dl olja
2 tsk salt
6 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
(orginalreceptet)
solrosfrön
2 msk flytande honung
(mitt tillägg)
Jäst + ljummet vatten, sedan salt och olja. blanda i solrosfrön och flytande honung om du vill. i med rågsikten och 6 dl vetemjöl. arbeta sedan i så mycket mjöl som behövs tills degen är smidig.
jäs under duk 30-40 min. sätt ugnen på 250 grader.
efter första jäsningen, arbeta degen lätt i bunken, forma två knubbiga limpor och pudra med lite mjöl, jäs i ugn 30-40 min.
skåra brödet och grädda på nedersta falsen ca 20 min.
låt svalna på galler utan duk.
*bild kommer när telefonen funkar igen*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar