söndag 27 maj 2012

HALLONCURD

detta är nog bland d godaste som finns...kanske inte riktigt men gött e d iaf ;)

cupcakesen till bröllopet ska ha en fyllning av halloncurd och jag kände att jag ville dela med mig att denna underbara kräm.

HALLONCURD
500g hallon
1 dl socker
50g smör
2 msk maizena
2 äggulor
2 ägg

Mixa hallonen. om du vill kan du sila purén för att få bort kärnorna. personligen gör jg det inte för jag tycker d e lite gott med dem kvar.

nu kokar du upp hallonpurén, men sparar ½ dl, tillsammans med socker och smör.

rör ut maizenan i den sparade hallonpurén. rör ner detta i den varma hallonpurén.

nu vispar du samman äggen och rör ner dessa också.

tillbaka med grytan på spisen. värm den och rör hela tiden tills du känner att den tjocknat ordentligt. då tar du av den från spisen. låt den svalna i burkar.

mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar