Fick en beställning på vad min kollega trodde var något som hette rågkakor. Men när vi tittade i Sju sorters kakor så hette kakorna Marstrandskex. Enligt mig så blev de lite väl torra och hoppas verkligen att de ska vara såna. Ska leta vidare på nätet o se om jag kan hitta kakor som ser ut så till utseendet men som blir lite mörare. Men här kommer receptet på kakorna jag gjorde igår iaf ;)
MARSTRANDSKEX ca 75 st ugn 175 grader
100g margarin eller smör
3½ dl vetemjöl
2½ dl potatismjöl
1 tsk hjorthornssalt
3/4 dl socker
1½ dl vispgrädde
Smält matfettet och låt det svalna.
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt grädden och det smälta matfettet och arbeta ihop degen. lägg den kallt att stelna.
kavla ut degen tunt, nagga den och ta ut kakor med runt mått, ca 6 cm i diameter. gör ev ett litet hål vid ena sidan. lägg kakorna på smord plåt eller bakplåtspapper.
grädda mitt i ugnen ca 10 min beroende på hur tunt du kavlat ut degen.
Tror faktiskt att dessa kan vara goda med lite ost på, typ Philadelphia med någon god smak. =)
Hej
SvaraRaderaVet ej om du har kvar bloggen. Men här ska du få receptet som du undrar över.
200 g smör
1 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl rågsikt
Blanda allt till en deg och låt stå svalt en stund. Kavla ut degen och ta ut rundlar med mått. Gör ett hål i ena kanten som på marstrandskex och nagga kakan. Grädda i 225 grader c i 5 min. Receptet kommer från min mormor.
Glömde skriva att det är rågkaka.
Radera