måndag 22 april 2013

Kärlekswhoopies

I helgen blev jag lite inspirerad av den allmänna kärleken som pågick lite överallt. Framförallt så har en kollega till mig gift sig och jag ville baka något till henne och hennes man.
Det bidde Whoopie Pies med hallonsmak. Blev underbart goda, dock något söta men vad gör väl det?! ;)


HALLONWHOOPIE PIES

Receptet ger cirka 40 kakor (20 dubbla)

100 g smör, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
1 ägg, rumsvarmt
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 kryddmått salt
1/2 dl mjölk (jag tog 1 dl då jag tyckte smeten blev för tjock)
ca 10 droppar hallonsessens

Gör så här:
Vispa smör och socker till en fluffig kräm. Tilsätt ägget och rör om till det är väl blandat. Rör ner alla torrvaror och rör om. Avsluta med att hälla i mjölken och hallonessensen och rör om försiktigt tills allt är blandat (OBS: Vispar du för mycket kan smeten lätt bli för rinnig och whoopisarna platta).

Häll i smeten i en spritspåse med rund tyll och spritsa ut på en bakpapperklädd plåt (gör dem lite större än en 5 krona – De kommer växa lite). Har du ingen spritspåse och tyll så går det lika bra att klicka ut dem på plåten med hjälp av sked.

Jag dekorerade hälften av kakorna med två hjärtan innan de åkte in i ugnen. tänkt som locken.

Grädda kakorna på 175 grader i nedre delen av ugnen (nära mitten) i 8-10 min. Håll koll på dem så att de inte får färg i kanterna. De ska vara lite fluffiga och mjuka inuti.

FROSTING

3 dl florsocker
150g Philadelphiaost
1½ dl färska hallon

rör florsocker och Philadelphia krämigt. vänd försiktigt ner hallonen och bred frostingen på hälften av kakorna och lägg ihop dem två o två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar